Search
  • sandrinhagre

De kracht van koestering

Updated: Jan 23


Ik lag vanochtend in mn bed, mijn wekker ging zoals gewoonlijk in het weekend af om 6.45 uur zodat ik mijn ochtend ritueel en practice kan doen. Afgelopen vrijdag, zaterdag en vandaag lukte het mij echter niet om s'ochtends mijn bed uit te komen. Omdat dit zo opvallend was, vroeg ik me af wat hier de reden van was.


Het natuurlijke kind en de moederenergie

Ik voelde dat ik genoot van de warmte en de lichte druk van het dekbed, de zachte lakens om mij heen en de licht roze oranje kleur van de himalaya lamp die aanstond op mijn nachtkastje. Ik voelde mij niet neerslachtig, niet moe, eerder neutraal , uitgerust & zacht . Ik realiseerde mij door me nog dieper af te stemmen op het gevoel dat ik op dat moment zo bewust ervoer dat het me doet denken aan een baarmoeder, veilig, zacht, stil, warm waarin mijn innerlijke natuurlijke kind zich zo gekoesterd voelt. Ik voelde de liefde, het geven van liefde aan mijzelf op deze manier alsof ik mijzelf toestond te genieten van het gevoel gevoed te worden door moederliefde, zoals een kind die de liefde via de borst en het hart van de moeder naar binnen drinkt en in diepe ontspanning in slaap valt. Ik voelde ook dat dit gevoel van kind zijn en deze behoefte aan gedragen worden en liefde ontvangen zo natuurlijk is. Het is het deel in ons die klein (kan zijn) en puur is op een heel natuurlijke manier. Het kan zich laten liefhebben en liefkozen en zich heel diep verbinden met anderen, de natuur en de liefde zelf. Het dwingt geen liefde af, het is verbonden met Liefde en roept liefde op. De laatste tijd merk ik dat ik me extra geraakt voel door de ogen en uitingen van puurheid van dieren en kinderen. De energie die ik hier in voel, herken ik in mijn eigen systeem. Het wil nog meer wakker wil worden.


Huidhonger


Rond kerst voelde ik in een moment van afstemming met mijzelf een diepe behoefte aan aanraking, streling, liefkozing, huid op huid contact van iemand die heel heel dicht bij mij staat en mij heel veel lief heeft. Het voelde puur, zonder lagen van bescherming of betekenis hieraan gevend. Ik besefte me dat het een herinnering is aan hoe pure liefde kan voelen en zijn, in de energie tussen mensen, onschuldig en vrij. Ik begreep toen ook ineens het woord huidhonger, niet als een begrip maar als een gevoelservaring. Kennelijk roept de afstand die we moeten houden door de coronamaatregelen en die ik zelf hou omdat ik met veel mensen in de hulpverlening werk en geen mensen wil besmetten, bij mij nu ook na 10 maanden een diepere behoefte aan puur liefdevol fysiek contact op.


De kosmos geeft als het hart het voelt


Na deze realisatie in de week van kerst en oud en nieuw heb ik een heel mooi samenzijn met mijn ouders gehad en een dierbare vriend, waar ik bij alle drie spontaan een uitwisseling van huid op huid contact ontstond en een diep gevoel van koestering en onvoorwaardelijke pure liefde. Mooi om te ervaren dat als een diepe behoefte of verlangen vanuit het hart omhoog komt het universum een manier vindt om dit te verlangen in te willigen en je dit te laten voelen in jezelf en of jou te geven van buitenaf. De diepte en kracht van moederliefde, zowel in fysieke vorm als de energie van de grote moeder energie, moeder aarde en de natuur blijft me verwonderen. Ik voel er veel ontzag voor en ervaar steeds meer de paralellen.


De (universele) moederliefde als kracht tot transformatie

Iedere vrouw/ moeder draagt deze energie, het is onze diepe kracht van zachtheid en liefde. Iedere man draagt deze energie eveneens in zich. Als we elkaar hier kunnen ontmoeten ontstaat er magie, kunnen we alles aan, dragen en transformeren.

Veel liefs en een mooie zachte zondag gewenst. Ik zit nu in de zon en voel de koestering van de zonnestralen als een zee van warmte op en om mijn lichaam. Wat een cadeautjes <318 views0 comments