Search
  • sandrinhagre

Innerlijke reizen middels brainspotting over liefdes- en manifestatiepotentieel

Updated: 4 days agoAfgelopen maand heb ik een opleiding gedaan genaamd Brainspotting, om cliënten binnen mijn coachings- en behandelpraktijk sneller en diepgaander te kunnen helpen met trauma. Om in contact met je hart en ziel te kunnen leven, in eenheid met jezelf en je omgeving is een stille mind nodig, die in het nu aanwezig is. Trauma en onverwerkte fysieke, emotionele en mentale blokkades verzorgen ongemak en een mind die onrustig is, continu op zoek naar oplossingen of nieuwe problemen ;-). Er is geen andere weg naar innerlijke bevrijding dan naar binnen en alles wat je uit je essentie haalt te blijven transformeren. Brainspotting doet dit middels het zoeken van één of meerdere oogposities die je toegang geven tot jouw onderbewuste, die het verwerkingscentrum (in het midden van de hersenen waar de amygdala, de hippocampus en de aansturing van het zenuwstelsel huizen) in de hersenen aan zet en het zelfhelende vermogen van het lichaam. Bij mij voelt het als een heilige ruimte, een lichte of sterkere trance waar ik in kom, awareness dat sterker wordt en emoties/ inzichten of fysieke sensaties/ bewegingen die vaak in golfbewegingen zich aandienen. Dit limbisch gedeelte van van de hersenen werkt zo snel, onze mind kan dit met geen mogelijkheid volgen. Middels deze methode proberen we dan ook het analytische stuk van het brein te omzeilen, letterlijk uit de weg te gaan en de innerlijke wijsheid en zelfhelend vermogen van het lichaam te vertrouwen. In niet weten te verblijven....


Mijn eigen eerste reizen gingen naar de embryonale fase en naar mijn ziel. Naar donkere nog niet volledig verwerkte stukken en het licht waar ons liefdes- en manifestatie potentieel ligt

In mijn eerste reis werd ik door de docent uitgenodigd voor een proef-behandeling voor de groep. Ik was blij om het direct mee te mogen maken, ging zitten en liet me mee gaan met haar vragen, korte aanwijzingen en stem die me naar binnen leidde en die me in contact bracht met mijn innerlijke fysieke signalen en bewustwording van de activatie van mijn lichaam. Deze activatie kwam tot stand toen ik het betreffende onderwerp inbracht binnen de sessie. Het ging over meerdere ongelukken die ik door mijn leven heb gehad en machteloosheid in autoriteitsrelaties. Ik voelde dat die twee wat met elkaar te maken hadden. Vanaf dat moment gebeurde alles vanzelf. Ik voelde van intern heel wat geactiveerd worden in mijn brein, heel licht, ik ervoer trekkingen in mn gezicht, knipperen van mn ogen, soms geluid, het bewegen van mn bovenlichaam en andere lichaamsdelen verschillende kanten op, meerdere keren kwamen er tranen op en korte huilepisodes en ik voelde dat ik innerlijk op energetisch niveau werd getrokken in het bewustzijn van een embryo. Mijn lichaam ging de foetus houding aannemen, ik werd heel klein en voelde me ook zo klein; . ik voelde me alleen, eenzaan en totaal geen contact met mijn directe buitenwereld. Ik riep:" mama mama waar ben je, ik ben hier weet je dat". En er kwam niets, er kwam geen antwoord, er kwam energetisch niets naar mij toe. Het was leeg en ik voelde me verdrietig, koud en alleen. Ik ken dit gevoel goed in mijn leven, het gevoel van eenzaamheid, uit verbinding, niet gehoord of gezien en in totale afscheiding. Gedurende mijn ontwaking heb ik hier op vele manieren veel innerlijk werk op gedaan. Steeds weer een nieuwe kans om dieper te ontspannen en los te laten.


Ik ga even fastforward naar de tweede sessie die ik kreeg. Ook daar kwam ik in het embryonale bewustzijn. Er waren weer pogingen van dit kleintje om contact te maken met mij moeder, maar er kwam niets terug, ze was afwezig omdat er op dat moment iets ingrijpends in haar leven plaatsvond. Weer haar stem die zei: "mama mama hier ben ik, ik ben speciaal naar hier gekomen, weet je dat niet, weet je dat ik van God kom". Er kwam wederom geen reactie. Ik voelde de zo bekende leegte, een leegte die eindeloos voelt voor dit kleintje. Mijn bewustzijn is aanwezig, en ziet alles gebeuren, voelt alles en is in het lichaam aanwezig om te verwerken wat er naar boven komt en te verwerken valt. Toen veranderde ineens de energie in mijn lichaam, ik voelde een opening komen, liefde stroomde mijn hart binnen, ik voelde lichtheid, tintelingen door mn lichaam stromen. Een zachte stem die zei: "Maar ik ben er toch altijd." Er ontstond een uitwisseling van liefde en het besef en directe ervaring dat de liefde die ik altijd zocht niet buiten me te vinden is maar van binnen altijd aanwezig is. Deze ware (ge)liefde is er altijd en gaat nooit weg. Het voelt onvoorwaardelijk, warm, zacht, als een energetische tintelende stroom die voedend is en vrij toegankelijk. De tranen vloeiden over mn wangen van geluk. Toen ik uit de sessie kwam kon ik alleen maar zeggen, poeh, geen woorden voor.....dit was Goddelijk...wat bijzonder. Alsof de diepste wond waarmee ik op deze aarde gekomen ben in dit leven, nu op een nog dieper niveau geheeld werd door mijn hoger Zelf/ God zelf. De energie stroomde volledig tot in mn buikgebied (de lagere chakra's waar alle vroegkinderlijke trauma's vaak verstopt zitten).


In de derde sessie werd mij gevaagd om te focussen op iets waar ik blij van wordt. Ik dacht direct bij deze vraag aan mijn coachings- en behandelpraktijk die ik op het punt sta fysiek in de wereld te zetten. De site heb ik zelfstandig maanden aan gewerkt en is klaar om via social media te verspreiden. Ik vertelde over het gevoel dat het mij geeft als ik me voorstel met cliënten op diepe lagen van het bewustzijn te werken. En ik voelde me tijdens het vertellen echt gelukzalig worden, zo verbonden met mezelf en met anderen. Ik voelde het diepe diepe vertrouwen dat ik het kon. Het ging zelfs zover dat het totaal geen vraag meer was of ik het wel kon, ik wist volledig dat dit is wat ik hier kom doen in dit leven. De sessie ging verder, kijkend naar steeds weer een ander punt in de ruimte waar mijn ogen vanzelf naar toe waren gegaan eerder tijdens mijn verhaal aan de behandelaar. Steeds weer een ander laadje/ archief in de hersenen opende zich. Er gebeurde intern wederom van alles en nog wat, het lichaam en het brein doen zijn werk. En het is zo fijn om niets te (hoeven) doen...ik geniet ervan. Op het niveau van fysieke sensaties ontstaat er ineens een keiharde lach zonder te weten waarom, maar zo bevrijdend. Vervolgens is een diepe volle leegte voelbaar en hoor ik een stem die zegt: "Je hebt je bestemming bereikt". Ik voel tranen opkomen en een diepe dankbaarheid. Wat een reis heb ik gemaakt in dit leven. Nu voelt het alsof ik de vruchten mag plukken en anderen mag geven, door te leven vanuit mijn essentie en mijn ware zielspotentieel te verwezenlijken...XXX


Brainspotting is een psychotherapeutische behandelmethode die middels het bewustzijn, het lichaam en de hersenen, fysieke, emotionele en mentale blokkades helpt op te lossen/ te verwerken op een laagdrempelige diepgaande manier. Het brengt je terug naar jouw natuurlijke zelf, jouw essentie en ware potentieel.


Liefs Sandra

34 views0 comments