Search
  • sandrinhagre

Innerlijke reizen middels brainspotting over liefdes- en manifestatiepotentieel

Updated: Apr 11Afgelopen maand heb ik een opleiding gedaan genaamd Brainspotting, om cliënten binnen mijn coach- en behandelpraktijk sneller en diepgaander te kunnen helpen met trauma. Om in contact met je hart en ziel te kunnen leven, in eenheid met jezelf en je omgeving is een stille mind nodig, die in het nu aanwezig is. Trauma en onverwerkte fysieke, emotionele en mentale blokkades verzorgen ongemak en een mind die onrustig is, continu op zoek naar oplossingen of nieuwe problemen ;-). Er is geen andere weg naar innerlijke vrijheid dan naar binnen en alles wat jou uit je essentie haalt te blijven transformeren. Brainspotting doet dit middels het zoeken van één of meerdere oogposities die jou toegang geven tot jouw onderbewuste, die het verwerkingscentrum (in het midden van de hersenen waar de amygdala, de hippocampus en de aansturing van het zenuwstelsel huizen) in de hersenen en het zelfhelend vermogen van het lichaam aanzet. Bij mij voelt het als een heilige ruimte, een lichte trance, toenemende aanwezigheid en emoties/ inzichten of fysieke sensaties/ bewegingen die vaak in golfbewegingen zich aandienen. Dit limbisch gedeelte in de hersenen werkt zo snel, onze mind kan dit met geen mogelijkheid volgen. Middels deze methode proberen we het analytische stuk van het brein te omzeilen, letterlijk uit de weg te gaan en de innerlijke wijsheid en zelfhelend vermogen van het lichaam te vertrouwen. In het niet weten te verblijven....


Mijn eigen eerste reizen gingen naar de embryonale fase en naar mijn ziel. Naar donkere nog niet volledig verwerkte stukken en het licht waar ons liefdes- en manifestatie potentieel ligt

In mijn eerste reis werd ik door de docent uitgenodigd voor een proefbehandeling voor de groep. Ik was blij om brainspotting direct aan den lijve te ondervinden, ging zitten en liet mij meevoeren met haar vragen, korte aanwijzingen en stem die mij naar binnen leidde en die mij in contact bracht met mijn innerlijke fysieke signalen en bewustwording van de activatie van mijn lichaam. Deze activatie kwam tot stand toen ik het betreffende onderwerp inbracht binnen de sessie. Vanaf dat moment gebeurde alles als vanzelf. Ik voelde van binnen activiteit in mijn brein, heel licht, ik ervoer trekkingen in mijn gezicht, knipperen van mijn ogen, soms geluid, het bewegen van mijn bovenlichaam en andere lichaamsdelen, tranen, korte huilepisodes en ik voelde dat ik naar de embryonale fase terugging. Mijn lichaam nam de foetus houding aan, ik werd heel klein en voelde mij ook zo klein; ik voelde mij alleen, eenzaam en geen contact met mijn directe buitenwereld. Ik zocht contact maar het voelde leeg en ik voelde mij verdrietig, koud en alleen. Dit is een bekend gevoel waar ik al vaker mee gewerkt heb.

Ik ga even fastforward naar de tweede sessie die ik kreeg. Ook daar ging ik terug naar de embryonale fase. Er waren weer pogingen van dit kleintje om contact te maken met haar omgeving, maar er kwam niets terug. Ze zei: hier ben ik, ik ben speciaal naar hier gekomen, weten jullie dat niet, dat ik van God kom?" Er kwam geen reactie. Ik voelde de zo bekende leegte, een leegte die eindeloos voelt voor dit kleintje. Ik blijf aanwezig bij de fysieke sensaties om zo alles te verwerken. Na enige tijd veranderde de energie. Ik voelde een opening komen, liefde stroomde mijn hart binnen, ik voelde lichtheid, tintelingen door mijn lichaam stromen en een zachte stem die mij liefdevol toesprak en zei: "Maar ik ben er toch altijd." Er ontstond een uitwisseling van liefde en een diep besef dat goddelijke liefde van binnen altijd aanwezig is. Deze ware (ge)liefde is er altijd en gaat nooit weg. Onvoorwaardelijk, warm, zacht, als een energetische tintelende stroom die voedend is en vrij toegankelijk. De tranen vloeiden over mijn wangen van geluk.


In de derde sessie werd mij gevaagd om te focussen op iets waar ik blij van word. Ik dacht direct bij deze vraag aan mijn coachingspraktijk die ik op het punt sta fysiek in de wereld te zetten. Ik heb maanden aan de site gewerkt en hij is eindelijk klaar om via social media te verspreiden. Ik verbond mij met het gevoel dat opkomt als ik mij voorstel met cliënten op diepe lagen van het bewustzijn te werken. Tijdens het vertellen, met mijn blik op de pointer van de behandelaar gericht, voelde ik gelukzaligheid mijn lichaam binnen stromen, zo verbonden met mijzelf en met anderen. Ik voelde dat ik er klaar voor ben, de capaciteiten ervoor heb en dat dit is wat ik hier kom doen op aarde.

Gedurende de sessie ging er steeds weer een ander laadje/ archief in de hersenen open en in mijn lichaam en binnenwereld is van alles voelbaar. Het voelt zo fijn om niets te (hoeven) doen...om mij hieraan over te geven.

Ineens begin ik vanuit het niets voluit te lachen zonder te weten waarom, maar zo bevrijdend, zo veel expansie. Dan is een diepe volle leegte voelbaar en hoor ik een stem die zegt: "Je hebt je bestemming bereikt". Ik voel tranen opkomen en een diepe dankbaarheid. Wat een reis heb ik gemaakt in dit leven. Het voelt alsof ik vanaf nu de vruchten mag plukken en anderen mag geven door mezelf te zijn..XXX


Brainspotting is een psychotherapeutische behandelmethode die middels het bewustzijn, het lichaam en de hersenen, fysieke, emotionele en mentale blokkades helpt op te lossen/ te verwerken op een laagdrempelige diepgaande manier. Het brengt je terug naar jouw natuurlijke zelf, jouw essentie en potentieel.


Liefs Sandra

72 views0 comments

Recent Posts

See All