Search
  • sandrinhagre

Overvloed

Updated: Sep 11, 2020
Vorig jaar ben ik in de zomer begonnen met het volgen van een wildpluk cursus bij de Wilde School omdat er een nieuwsgierigheid in mij ontstond in het ontdekken van eetbare planten en kruiden in de natuur om ons heen.

Vele jaren heb ik mij verdiept in gezond biologisch eten, natuurlijke geneeswijzen en het ontwikkelen van een gezond body/mind systeem zodat ik kon genezen van ziekte en eindelijk dieper kon thuis komen bij mezelf. Deze stap naar wildplukken voelde heel logisch en natuurlijk, maar het echt zelfstandig doen bleek nog een brug te ver. Nu bleek recentelijk dat de wilde school een digitale cursus wildplukken heeft ontwikkeld en net is gestart. Echt super leuk en interessant. Er wordt aandacht besteed aan wilde planten/ bloemen en kruiden om in wilde voedselgerechten te verwerken, maar ook aan het maken van simpele natuurlijke medicijnen. Zo blij met de tip die ik via een vriendin van mij kreeg. Ik merk dat de angst die ik had om te gaan plukken langzaam aan het verdwijnen is door meer kennis en hulpmiddelen om planten te herkennen. Ik ben vorige week het boek dat ik al had, genaamd: Eetbare Wilde Planten gaan gebruiken en stond ervan versteld hoeveel eetbare planten ik ontdekte in het park bij mij in de buurt. Mijn ogen gingen open en ik zag ineens de realiteit zo helder; echt overal is onbespoten, vers, vitamine rijk voedsel, puur natuurlijk en gratis....vaak ongewilde planten die we onkruid noemen. We leven in een ware oase zou je kunnen zeggen. Wat ik zo mooi vind is dat wildplukkers de natuur eren door op een plek maar een hele kleine hoeveelheid te plukken en nooit een heel plantje.

Het is dus niet voor niks dat de aarde, MOEDER AARDE genoemd wordt. Ze verzorgt ons, ze geeft ons water, te eten, verkoeling onder meer door water, wind en schaduw, ze geeft ons rust, zuurstof, alles wat onze zintuigen streelt, ze zet alles in bloei en groei zodat de kringloop zich kan voortzetten. Laten wij als human beïngs nu onderdeel zijn van die kringloop en deze kennis en beleving vergeten of kwijtgeraakt zijn. Alleen dan is een ' 'species' in staat om deze wonderbaarlijke kringloop te verstoren door heel onnatuurlijke dingen aan het Leven toe te voegen en het natuurlijke weg te nemen, zich niet realiserende zichzelf in feite langzaam aan te vernietigen. Ik voel verdriet als ik hier aan denk. Als ik buiten loopt, praat ik tegen de dieren en de natuur " alsof "het mijn beste vrienden zijn, zo onschuldig en zo natuurlijk is het zichzelf en zo natuurlijk voel ik mij ZELF

Ik voel dankbaarheid dat ik me op deze manier nog meer kan verbinden met de Natuur, die in wezen onze belangrijkste voedingsbron is op alle lagen van ons Zelf. Overal om ons heen zie ik tekenen dat de innerlijke beweging terug naar de Natuur, collectief aan het plaatsvinden is. Alles in de natuur probeert ons te wijzen op de noodzaak ervan, de noodzaak om ons ten diepste te realiseren dat wij niet de natuur controleren, maar de natuur ons, dat we haar nodig hebben en omwille van ons eigen existentie en dienen te buigen voor haar intelligentie en kracht.


In verwondering en afwachting Sandra

12 views0 comments