Search
  • sandrinhagre

Voicedialogue als middel om jezelf te leren kennen.

Updated: Apr 12

Over contact maken met innerlijke delen en handelen vanuit hartsbewustzijn


Afgelopen week voelde ik een toename van spanning in mijn lijf, voornamelijk in mijn borstgebied, schouder en nekgebied n.a.v. de nieuwe maatregelen rondom Corona. Het vroeg mij naar binnen te gaan en te voelen. Als eerste voelde ik de energie van binnen veranderen in een klein meisje, fysiek voelde ik mij klein worden, mn handen gingen in vuistjes voor me en mijn stem werd zacht. Ik verwelkomde haar als een moeder die zich zorgen maakt over haar kleine, mijn hart ging open omdat ze huilde. Ze zei: "Waarom doen jullie allemaal zo tegen elkaar, kunnen jullie niet gewoon lief zijn voor elkaar, met elkaar spelen, ik begrijp het niet." Ik voelde de harmonie waar zij naar verwijst en het contact met haar natuurlijke staat. Voor haar is dit maatschappelijk conflict en de polarisatie die ontstaat niet te begrijpen. Ik zie in mijn innerlijk oog een bos voor mij en diertjes aan de rand van het bos, zoals hertjes en beren en vogels.... Hier is zij thuis, dit is wat zij kent en dit is wat mijn hart ook kent; homeostase, verbinding en eenheid. Ik zeg dat ik van haar hou en dat ik haar begrijp, dat ik haar lief vind en dat ik bij haar ben. Vervolgens voel ik mijn nek opspelen, heel duidelijk worden de sensaties sterker. Ik besluit te kijken welk innerlijk deel zich hier wil laten horen. Ik voel mijn lichaam strak worden, mijn nek wordt stijf en mijn blik verstart. De energie verandert in een meer mannelijke koele, gerichte energie, beperkt in visie en vooral vanuit het mentale bewustzijn aanwezig. Ik vraag wie ik hier mag ontmoeten. Het is een mannelijke energie die weet wat hij wil. HIj wil de rust bewaken, hij wil geen angst onder de mensen. Hij wil zich kunnen uitspreken en doen wat volgens hem goed is voor zichzelf en anderen. Ik ben de naam van het deel vergeten, maar noem het de controleur. Ik voel direct dat ik deze energie ken van mijn vader, van vroeger. Soms herken ik de energie nog wel eens bij hem maar in veel mindere mate. En ik kan er al veel beter mee omgaan. Maar alert moet ik wel blijven om rustig te blijven en mij goed te kunnen blijven verwoorden. Deze week lukte het mij niet goed, ik werd boos en liet mij gaan. Ik weet dat alles waar ik nog op trigger een deel in mijzelf is die ik nog niet volledig heb omarmt of ontmoet....dus daar gaan we dan...Ik stel me open voor de energie en stel mijzelf vragen. Via gevoel, soms stem of beeld krijg ik antwoorden.

Als er problemen zijn neemt dit deel het liefst alles van anderen over, doet zijn onderzoek en beslist. Ik voel dat het in de kern een hele goede bedoeling heeft, namelijk veiligheid scheppen en angst reduceren voor onduidelijkheid. Het deel kan zich heel moeilijk verbinden met anderen, het voelt niet aan wat anderen willen en kan verschillende visies niet verenigen. Het is rigide en angstig. Ik voel dat het de vervormde kracht is van de oorspronkelijke man die rechtschapenheid beschermt, die opkomt voor onze kwetsbare essentie/ de zwakkeren beschermt, die oog heeft voor het geheel en zijn waarheid durft te spreken verbonden met het hart. Ik voel de spanningen in mijn nek, niet te harden en vraag of er een deel is die deze spanning kan wegnemen. Ik voel de energie weer veranderen, het wordt vrouwelijk, zacht fluïde, het beweegt, ik zie het dansen. Een zachte aantrekkelijk aanvoelende vrouw voelt aanwezig in mij. Ik voel mijn nek en schouders zacht worden. Ze communiceert niet met woorden maar met bewegingen en gevoel. Ik voel van binnen wat zij tegen mij zegt en wat zij mij wil laten zien. Ik zie dat ze zich op een zachte manier door het leven beweegt. Ze gaat haar eigen weg, door alle structuren en regels heen, ze poneert zich niet stellig, ze handelt en beweegt naar haar eigen natuur. Ze weet wat wel en niet te doen en focust zich op haar zelf, haar hart en wat binnen haar grenzen van het toelaatbare nog goed voelt. Ze houdt van warme bloemige geuren, ik zie de douche met kaarslicht, ik zie haar verinnerlijkt dansen op indiase muziek en ze voedt zich met alle schoonheid die ze tegenkomt in het leven. De spanningen vloeien weg.

Van hier uit krijg ik weer toeging tot het hart. Ik voel mijn eigen waarheid & liefde (de onderstroom van alle delen), en de kern van mijn visie en mening op dit moment. Ze komen voort uit de waarden van het hart en verschillende bronnen van informatie die ik de afgelopen tijd tot mij heb genomen. Zowel het kind, de controleur als de natuurlijke sensuele vrouw mogen er zijn, maar zij nemen niet de leiding. Mijn hart neemt de leiding.

In het gesprek op werk de volgende dag sprak ik mijn waarheid, vanuit het hart op een duidelijke docht zachtaardige wijze. Dit kwam heel goed bij de anderen binnen en direct werden de regels opgerekt. Die dag heb ik mijn mondkapje in algemene gelegenheden gedragen binnen de grenzen van voor mij toelaatbare en met respect voor de visie en gevoelens van anderen . Ik besef mij dat de wereldse realiteit heel hard aan het veranderen is, elk moment vraagt opnieuw te luisteren naar binnen. Naar het hart of de delen die nog niet in eenheid kunnen zijn....zij zijn allemaal van waarde. Binnen voicedialogue bijeenkomsten leer ik mensen contact te maken met deze delen en hen in het hart tot eenheid te brengen. Ik wens een ieder veel wijsheid en liefde komende tijd in alle keuzes de gemaakt moeten worden.


Veel liefs Sandra

43 views0 comments

Recent Posts

See All