Search
  • sandrinhagre

Delenwerk als middel om jezelf te leren kennen.

Updated: Nov 7

Over contact maken met innerlijke delen en handelen vanuit hartsbewustzijn


Afgelopen week voelde ik een toename van spanning in mijn lijf, voornamelijk in mijn borstgebied, schouder en nekgebied n.a.v. de nieuwe maatregelen rondom Corona. Het vroeg mij naar binnen te gaan en te voelen. Als eerste voelde ik de energie van binnen veranderen in een klein meisje, fysiek voelde ik me klein worden, mn handen gingen in vuistjes voor me en mijn stem werd zacht. Ik verwelkomde haar als een moeder die zich zorgen maakt over haar kleine, mijn hart ging open omdat ze huilde. Ze zei: "Waarom doen jullie allemaal zo tegen elkaar, kunnen jullie niet gewoon lief zijn voor elkaar, met elkaar spelen, ik begrijp het niet." Ik voelde de harmonie waar zij naar verwijst en het contact met haar natuurlijke staat. Voor haar is dit maatschappelijk conflict en de polarisatie die ontstaat helemaal niet te begrijpen. Ik zie in mijn innerlijk oog een bos voor me en diertjes aan de rand van het bos, zoals hertjes en beren en vogels.... Hier is zij thuis, dit is wat zij kent en dit is wat mijn hart ook kent; homeostase, verbinding en eenheid. Ik zeg dat ik van haar hou en dat ik haar begrijp, dat ik haar lief vind en dat ik bij haar ben. Vervolgens voel ik mijn nek opspelen, heel heel duidelijk worden de sensaties sterker. Ik besluit te kijken welk innerlijk deel zich hier wil laten horen. Ik voel mn lichaam zich verstarren, mijn nek wordt stijf en mn blik verstart. De energie verandert in een meer mannelijke koele, gerichte energie, beperkt in visie en vooral vanuit het mentale bewustzijn aanwezig. Ik vraag wie ik hier mag ontmoeten. Het is een mannelijke energie die weet wat hij wil. HIj wil de rust bewaken, hij wil geen angst onder de mensen. Hij wil zich kunnen uitspreken en doen wat volgens hem goed is voor zichzelf en anderen. Ik ben de naam van het deel vergeten, maar noem het de controleur. Ik voel direct dat ik deze energie ken van mijn vader. Ik kan er al veel beter mee omgaan dan vroeger als hij in deze energie zit maar soms moet ik nog steeds even alle zeilen bij zetten om rustig te blijven en te blijven voelen wat er in mij gebeurt. Daarna kan ik dit rustig naar hem verwoorden. Zo ook deze week, dus werk aan de winkel voor mij. Alles waar ik nog moeite mee heb is een deel in mij die ik nog niet volledig heb omarmt of ontmoet....dus daar gaan we dan...Ik verdiep me in de energie en stel innerlijk vragen. Via gevoel, soms stem of beeld krijg ik antwoorden. Als er problemen zijn neemt hij alles helemaal over, doet zijn onderzoek en beslist. Ik voel dat het een hele goede bedoeling heeft, namelijk veiligheid scheppen en angst reduceren voor onduidelijkheid. Het deel kan zich echter totaal niet verbinden met anderen, het voelt niet aan wat anderen willen, kan verschillende visies niet verenigen. Het is rigide en angstig. Ik voel dat het de vervormde kracht is van de oorspronkelijke man die rechtschapenheid beschermt, die opkomt voor onze kwetsbare essentie/ de zwakkeren beschermt, die oog heeft voor het geheel en zijn waarheid durft te spreken verbonden met het hart. Ik voel de spanningen in mn nek, niet te harden en vraag of er een deel is die deze spanning kan wegnemen. Ik voel de energie weer veranderen, het wordt vrouwelijk, zacht fluïde, het beweegt, ik zie het dansen. Een zachte aantrekkelijk aanvoelende vrouw wordt aanwezig in mij. Ik voel mijn nek en schouders zacht worden. Ze communiceert niet met woorden maar met bewegingen en gevoel. Ik voel van binnen wat ze tegen me zegt en wat ze mij wil laten zien. Ik zie dat ze zich op een zachte manier door het leven beweegt. Ze gaat haar eigen weg, door alle structuren en regels heen, ze poneert zich niet stellig, ze handelt en beweegt naar haar eigen natuur. Ze weet wat wel en niet te doen en focust zich op haar zelf, haar hart en wat binnen haar grenzen van het toelaatbare nog goed voelt. Ze houdt van warme bloemige geuren, ik zie de douche met kaarslicht, ik zie haar verinnerlijkt dansen op indiase muziek en ze voedt zich met alle schoonheid die ze tegenkomt in het leven. De spanningen vloeien weg. In mijn hart voel ik mijn eigen waarheid & liefde (de onderstroom van alle delen), en de kern van mijn visie en mening op dit moment. Ze komen voort uit de waarden van het hart en verschillende bronnen van informatie die ik de afgelopen tijd tot mij heb genomen.

In het gesprek op werk de volgende dag heb ik mijn waarheid gesproken waardoor de regels wat werden opgerekt. Die dag heb ik mijn mondkapje in algemene gelegenheden gedragen binnen de grenzen van voor mij toelaatbare en met respect voor de visie, het gevoelens van anderen . Ik besef me dat de wereldse realiteit heel hard aan het veranderen is, elk moment vraagt opnieuw te luisteren naar binnen. Naar het hart of de delen die nog niet in eenheid kunnen zijn....ze zijn allemaal van waarde. Binnen voicedialogue bijeenkomsten leer ik mensen contact maken met deze delen en ze in het hart tot eenheid te brengen. Ik wens een ieder veel wijsheid en liefde komende tijd in alle keuzes de gemaakt moeten worden.


Veel liefs Sandra

9 views