Search
  • sandrinhagre

Wat hou ik toch van deze plek

Updated: Apr 12

Tijden mijn favoriete ochtendwandeling voel ik de connectie met de elementen, het voelt als een natuurlijke staat van zijn met het water, de dieren, de bomen, de zon en de wind. Ik krijg een aantal inzichten en schrijf er een stukje over.

FAVORIETE OCHTENDWANDELING

Wat was het zalig deze week, de licht tintelende ochtend bries gemengd met de zacht warme zonnestralen, de schaduw van de bomen waar het licht al wat door heen schijnt. De vogels en de stilte die een gevoel van bedding en koestering in mij teweeg brengen. Voor mijn werk afgelopen week elke dag een fijne ochtendwandeling & meditatie gemaakt in het park niet ver van mijn huis om te genieten van alle schoonheid, de rust en stilte. Het gevoel onderdeel te zijn van de natuur er als het ware één mee te zijn. Door in de natuur te zijn en mij met alle elementen te verbinden kan ik mijn energie systeem/ meridianen stelsel voeden. Meridiaan chikung is hier een hele mooie bewegingsvorm voor. Er ontstaat een natuurlijk ritme, een natuurlijk tempo in mij, zo fijn is dat.


Inzichten: Zo zittend in diepe rust, kunnen er inzichten komen die mij wakker schudden of een gevoel van dankbaarheid geven, zo ook vandaag.


Het werk wat ik doe met dakloze mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen ervaar ik als bijzonder en mooi omdat het zowel de rauwheid van het leven toont als de schoonheid die er in verborgen zit, de kracht van de mensen die vaak onbewust voor dit leven gekozen hebben om te groeien en te ervaren...er zit zoveel kracht in verscholen. Het maakt mij tegelijkertijd zo bewust van de kwetsbaarheid van ons allen en de vergankelijkheid van het leven. Het opent mijn hart, maakt dankbaar voor wat ik zelf heb en ben mij er steeds weer van bewust dat op elk moment alles afgenomen kan worden.


Het tempo waarin wij leven, waarin wij moeten werken, van alles moeten regelen en doen. Het is allemaal een creatie van onszelf, van de mensheid.....het is niet natuurlijk, niet afgestemd op dat wat ons lichaam en geest en ziel eigenlijk nodig heeft. Het zijn gedachten en overtuigingen van ons allen, vaak onbewust gecreëerd vanuit angst & collectieve patronen die in ons energie veld hangen, doelen die niet wezenlijk zijn en het welzijn van onze binnenwereld over het hoofd ziet. Ik voel dat als wij dit met elkaar gecreëerd hebben, wij ook bij machte zijn om dit te veranderen als we maar gaan zien en voelen dat dit ons echt niet meer dient en moeder aarde zeker niet.


Alle gebeurtenissen in ons leven stellen ons op de proef, ze rekken onze grenzen op en trekken ons uit onze comfortzone, ze laten ons zien waar onze angsten zitten, waar we onszelf nog niet kunnen zijn, waar we onze gronding verliezen, waar we te strakke grenzen trekken of ze juist niet voelen of aangeven. Ze leren ons te kunnen verdragen, accepteren en ongemak te containen. Hoe groter onze capaciteit om op een natuurlijke manier met uitdagingen om te kunnen gaan, zonder onszelf te verloochen, in verbinding met ons ware zelf, acceptatie van wat IS en in verbinding met anderen, hoe vrijer ons systeem wordt om de levensenergie natuurlijk te laten stromen. Dit maakt ons vrij om echt ons zelf te worden en te doen waarvoor we zijn gekomen.


Ik zie het leven als een levenskunst, als dansen op een koort, met vallen en opstaan de fijne kneepjes leren. Een continue afwisseling van een verticale afstemming, een beweging naar binnen middels zelfonderzoek en meditatie en een horizontale beweging naar buiten toe waardoor wij onze inzichten praktisch kunnen maken in ons dagelijks leven.


En verder.....


WAT HOU IK TOCH VAN DEZE PLEK


26 juni 2020

Sandra

15 views0 comments

Recent Posts

See All