Search
  • sandrinhagre

Zonder natuur geen leven

Updated: Apr 12

Inzicht tijdens een miniretraite op de Veluwe
Deze week hou ik een mini retraite op de Veluwe, alleen, in een lieve kleine zen ingerichte caravan met tuintje. De afgelopen weken is het gemiddeld 30 graden, de natuur kraakt van droogte en de bomen verliezen de eikeltjes en bladeren die onvoldoende voeding krijgen. Vannacht kwam de verlossende regenbui, een hoosbui en wind die alles aan het trillen bracht. Ramen open, maar niet te ver, languit liggend liet ik de koele lucht mijn verhitte huid strelen, mijnn adem verdiept en ik ontspan.

Vanochtend vroeg op en genoten van een prachtige boswandeling. De koele ochtend bries, dwarrelende druppels van de blaadjes, ochtend dauw en verwarmende zonnestralen die door de boomkruinen gedag kwamen zeggen.

De natuur geeft ons alles wat de zintuigen streelt en ons lichaam en geest nodig heeft om gezond te blijven. Verkoeling door de wind en het water. Beschutting door de schaduw van de bomen. Verwarming en licht door de zonnestralen. Eten en zuurstof van de planten en bomen. Zuivere bron energie die ons energetisch lichaam opschoont en voedt.


Ik realiseer mij elke keer weer de schoonheid van deze creatie en hoe dankbaar wij mensen mogen zijn dat de natuur nog bestaat. Zonder natuur geen leven lieve mensen.


18 augustus 2020


Sandra


21 views0 comments

Recent Posts

See All