Sandra

Als kind was ik sociaal, open en beschermend naar kwetsbare kinderen, nieuwsgierig naar de beleving van anderen en geïnteresseerd in de mystieke kant van het leven. Ik speelde graag in de natuur en voelde een diepe verbinding met paarden. Ik had 's nachts vaak last van nachtmerries en angsten die (achteraf gezien) een diepere betekenis hadden en terug gingen naar andere tijden. In mijn pubertijd heb ik veel gezeild en gekampeerd en in de alternatieve uitgaansscène doorgebracht. Toen ik ouder werd heb ik mij toegelegd op verschillende buitensporten (snowboarden en buitenklimmen). Ik hield van de bergen, de stilte, getjilp van de krekels, de zon, de verstilling van de sneeuw, de verkoeling van het water en de warmte van de rotsen. Ik heb vele jaren salsa, kizomba en tango gedanst (alles om mijn innerlijk vuur maar aan te wakkeren ;-)) en gereisd naar andere landen en culturen (om mijn nieuwsgierigheid naar beleving van anderen te stillen).

Ontwaking.....

Rond mijn dertigste levensjaar had ik een goede baan als coach, ontwikkelaar en cognitief gedragstrainer van justitiabelen bij de reclassering, een leuk appartementje, verschillende partnerrelaties achter de rug en goed contact met familie en vrienden. Maar ik voelde mij van binnen niet vervuld en gelukkig, alsof de volheid van het leven, het gevoel dat ik zocht niet voor mij toegankelijk was. Ik belandde in een lange diepe burnout waar de ziekte van lyme later deel van uit bleek te maken. Ik werd tot stilstand gebracht en gedwongen dieper te kijken naar de oorzaken van mijn moeheid, spanningen, innerlijke leegte en onvervuldheid. Ik ben volledig in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit gedoken middels verschillende opleidingen, cursussen, emotioneel lichaamswerk, energetische behandelingen, vrije zelfexpressie, contact met spiritueel leraren en een dagelijkse practice van inkeer en meditatie. Zo werd mij duidelijk hoe belangrijk het is om een diepe relatie met mijzelf aan te gaan, echt te gaan voelen ipv te denken, mijn onderbewuste patronen en afweermechanismen te leren kennen, kwetsbaar/raakbaar te durven zijn, trauma te verwerken, mezelf lief te hebben, mijn energiesysteem helemaal op te schonnen en mijn innerlijke stem, lichaamswijsheid en weten super serieus te nemen.  Zodat ik mij thuis kon gaan voelen in mijn lichaam, in mijzelf en op aarde. De natuur heeft voor mij een heel belangrijke rol gespeeld in het vinden van mijzelf en de verbinding met iets groters dan mijzelf.

Door alles in jouw binnenwereld te ontmoeten en te omarmen ontstaat ontspanning en stilte, waardoor jouw ware natuur zich aan jou kan ontvouwen

Groei....

Mijn sensitieve natuur bleek uiteindelijk een gave te zijn, waardoor ik voorbij het zichtbare kan voelen, waarnemen en weten. Het vraagt van mij om goede gronding, blijven opschonen van mijn systeem, steeds dieper in contact te komen met mijn hart en in overgave te leven.

 

Sjamanisme als onderdeel van mijn leven....

Al van jongs af was ik er van overtuigd dat ik, zonder ooit paardrijles te hebben gehad, goed te kunnen paardrijden. Helaas heb ik dit niet kunnen bewijzen omdat mijn ouders mij niet toestonden op paardrijles te gaan. Ik had ik een onverklaarbare voorliefde voor films en boeken waar natuurvolkeren en indianen in voorkwamen. Tijdens een voicedialoguebijeenkomst met een vriendin van mij kwam ik in een diepe trance die mij leidde naar een ander leven waar ik mijn innerlijke man, wat een indiaan bleek te zijn, ophaalde. Hij vertelde mij over de functie van de innerlijke man die het vrouwelijke en kwetsbare in ons beschermt met een open hart. Tijdens een ayahuascareis kwam ik terug bij de vele indianenlevens die ik heb gehad en de diepe wijsheid en connectie met hemel, aarde en de natuurwijsheid. Tijdens diepe meditaties zonder verruimende middelen heb ik vele persoonlijke en collectieve traumatische ervaringen verwerkt uit deze levens. Ongeveer 5 jaar geleden terwijl ik een opleiding vrije zelfexpressie deed ging ik een andere taal spreken/ zingen tijdens diepe innerlijke processen waar ik in kwam. Dit bleek later een hele oude indianentaal te zijn, die terugging naar de oorsprong van het sjamanisme. Iemand noemde het ook wel aardetaal. Het klinkt anders dan zgn lichttaal. Tijdens en yoga retraite  kwam ik in contact met een hert ineens in een diepe trance en in contact gebracht met de onder water wereld, ik heb lange tijd in diepe staat van ontroerdheid gezeten. Daarna volgden meer ervaringen van eenheid en realisaties van de ware aard van de mensheid. Ik heb meerdere keren tijdens paardencoaching diepe healings ervaren en een diepe band met gevoeld. Ik kreeg steeds meer contact met de ongeziene wereld en instrument waardoor emoties van andere mensen werden afgevoerd. Half 2021 ontstonden er steeds vaker spontane sjamanistische healings, met Indiase taal, klank en lichaamswerk. Ik kreeg via mijn begeleiders door dat ik hier ben om het sjamanistisch pad te lopen en  ook sjamanistische healings te geven in mijn coachpraktijk. 

Bloei....

Ik voel nu innerlijke stevigheid, rust, balans en ruimte om uitdagingen die op mijn pad komen aan te gaan. Ik sta in contact met mijn gevoelsleven, in staat om grenzen te stellen, mijn hart en intuïtie te volgen en mijn innerlijke waarheid over te brengen. Ik geniet van de innerlijke rust en van mijn rijke binnenwereld, de mooie verbindingen met anderen, de verbinding met de natuur en een eenvoudig leven. Het leven blijft mij uitdagen om te blijven groeien, los te laten en mijn bewustzijn, gevoel van liefde en compassie te blijven verruimen en mijn taak als coach & sjamanistisch healer steeds vollediger uit te voeren

Anderen over mij

Ik word vaak omgeschreven als natuurlijk, betrouwbaar, bedding biedend, open, bewust, sensitief, krachtig, oprecht, echt, compassievol, onbevooroordeeld, zuiver, rust uitstralend en bezield in mijn werk.

 

Mijn missie:

Mensen in contact te brengen met hun basis, hun hart en hun potentieel/ roeping via coaching en healing.