Sandra

Mijn persoonlijke innerlijke ontwikkeling: 

Mijn leven leek perfect. Lieve ouders, broer, zus en vrienden, HBO en WO opleiding afgerond, een dak boven mijn hoofd, sportief aangelegd (turnen, taekwondo, out-doorsporten, dans), financieel in staat om in mijn vrije tijd te doen wat ik wilde. Van binnen sluimerde er echter al op vrij jonge leeftijd een gevoel iets essentieels te missen, zoekende te zijn en me anders te voelen dan anderen om mij heen. Waarnaar ik op zoek was wist ik toen niet. 

 

Rond mijn dertigste levensjaar belande ik in een lange burn-out waar de ziekte van lyme deel van uitmaakte. Ik werd tot stilstand gebracht en gedwongen dieper te kijken naar mijn eigen gezondheid en de oorzaken van mijn moeheid, gevoel van innerlijke leegte en onrust die ik voelde. Ik kwam er achter dat het ware geluksgevoel en de antwoorden die ik zocht niet buiten mij te vinden waren 

maar binnenin gevonden moesten worden.

Toen ik meer over mezelf te weten kwam ontdekte ik angst voor ego en macht, angst om afgewezen te worden, angst om niet goed genoeg te zijn, veel gevoelens van eenzaamheid en het gevoel naast en niet in het leven te staan.Ik merkte dat ik me vaak verzette tegen de realiteit en die probeerde te veranderen. De wereld buiten mij en steeds terugkerende situaties spiegelden mijn onopgeloste innerlijke conflicten.

Heling via het lichaam en bewustzijn

De weg naar binnen ging via het lichaam naar het onderbewuste, daar waar alle onverwerkte ervaringen, 

emoties, kwetsbare gevoelens, geblokkeerde energie en schaduwdelen liggen opgeslagen. Dit ging samen met het ontwikkelen van een bewuste en gezonde leefstijl op alle niveaus van mijn bestaan (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Lange tijd had ik het gevoel geen vaste grond meer onder mijn voeten te 

hebben doordat innerlijke overtuigingen en zekerheden wegvielen en oude emoties en denkpatronen in hevigheid naar boven kwamen. Door die stormen te doorstaan, de ruimte te nemen om aanwezig te blijven bij alles wat naar boven kwam, veel te rusten, te accepteren dat ik het niet meer wist en te zien dat gedachten en emoties op zichzelf stonden, transformeerde het langzaam in meer innerlijke rust en draag-kracht. De capaciteit om met onzekerheden en moeilijke situaties om te gaan nam toe. Ik voelde dat mijn 

energieniveau, innerlijke kracht en bewustzijn langzaam toenamen en dat ik in plaats van in mijn hoofd te leven meer in contact met mijn buikgebied ging leven. Ik liet me door situaties raken en er ontwikkelde zich een 

stevig fundament waardoor het hart de bedding kreeg om te openen. Er ontstond een natuurlijk gevoel van zelfacceptatie, (zelf) liefde en onschuld, wezenlijke verbinding met mezelf en anderen en een gevoel van liefde en dankbaarheid voor het Leven. 

 

Op dit moment in mijn leven voel ik innerlijke rust, ruimte en kracht om uitdagingen die op mijn pad komen op een rustige manier aan te gaan. Ongeacht situaties buiten mij is er op de achtergrond van binnen een gevoel van liefde, stilte en stabiliteit. De weg naar binnen blijft zich verdiepen en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik geniet van het leven en zie uit naar alle mooie dingen die mij nog te wachten staan.

Yoga at Home

 

Ontwikkeling van mijn potentieel via werk en opleidingen 

 

Al vroeg in mijn leven probeerde ik de beleving van de mens te doorgronden en te ontdekken waarom de ene persoon zich gelukkig voelt en de andere persoon juist ongelukkig. Ik stelde altijd veel vragen, kwam al jong op voor de zgn. "zwakkeren" op school en had een groot rechtvaardigheids- en gelijkwaardigheidsgevoel. Mijn fascinatie voor het innerlijk van de mens maakte dat ik in de hulpverlening kwam te werken met 

ingewikkelde psychische- en gedragsmatige problematiek en later sociale wetenschappen ben gaan studeren. Ik hoopte middels onderzoeksmethodes te ontdekken welke vormen van begeleiding/trainingsprogramma's het beste zou werken om mensen met psychische problemen te helpen. Gaandeweg kwam ik er achter dat de antwoorden die ik zocht daar niet te vinden waren.

In 2007 maakte ik kennis met de 4 DLife opleiding: 4 dimensionaal leven, lichaamswerk en levenskunst opleiding. Daar maakte ik voor het eerst kennis met spiritualiteit, emotioneel-lichaamswerk en een holistische manier van kijken naar leven en gezondheid. Wat er verteld werd was nieuw voor mij maar ik voelde dat dit precies was waarnaar ik al die tijd gezocht had. Niet de wetenschap en reguliere psychologie waar ik me jaren lang in verdiept had maar de holistische (oude mystieke oosterse) wijsheidstradities en energieleer gaven me een gevoel van thuiskomen, ware levenskennis en nieuwe innerlijke ervaringen. De door mij en in mijn leven gevoelde innerlijke leegte en zoektocht naar de beste manier om andere mensen te helpen bleek mijn eigen verlangen te zijn naar mijn eigen essentie, een gevoel van innerlijke vrijheid, gezondheid en wezenlijke verbinding met mijzelf en anderen. 

 

Het  proces naar binnen en heling van burn-out en lyme heeft in het totaal ongeveer12 jaar geduurd. Ik heb al die tijd als coach, trainer en opleider in opdracht van justitie gewerkt. Gelukkig kon ik voor een groot deel vanuit huis werken en daardoor mijn eigen werktijden bepalen. Ik rustte veel uit, hield er er een klein sociaal leven op na, leefde zoveel mogelijk naar mijn innerlijk kompas en besteedde veel tijd aan innerlijk onderzoek, transformatie, contemplatie en uiteindelijk ook meditatie.

Na de 4Dlife opleiding heb ik mij verdiept onder andere in trans-persoonlijke psychologie, non-duale coaching/therapie, de helende werking van zelfexpressie & mantra zingen, trauma-therapie en de yogaleefwijze. Die gaven  mij nog bewuster zicht en toegang tot mijn onbewuste patronen/emotionele blokkades, mijn innerlijke wijsheid en mijn ware essentie.

 

Gaandeweg voelde ik dat mijn gevoel van eigenwaarde en zelfliefde groeide, ik krachtiger in het leven begon te staan, meer impact op mijn omgeving begon te krijgen en van binnen uit begon te genieten van het leven; het leven echt begon te ontvangen. Waar ik eerst voornamelijk met mezelf bezig was ontstond er als vanzelf ruimte om onvoorwaardelijk aan anderen te geven zonder mezelf weg te geven. 

Waar ik voorheen de liefde buiten mezelf zocht, geef ik nu liefde aan anderen door mezelf te zijn. Het leven ervaar ik als mooi en bijzonder met steeds weer nieuwe uitdagingen om verder te groeien. Ieder mens zie ik zowel als kwetsbaar, als krachtig tegelijkertijd. En elk levend wezen zie ik als prachtig in zijn of haar essentie en zijn of haar unieke eigenheid, bijdrage en potentieel.

 

Mijn eigen potentieel:

Mensen ervaren mij als oprecht, veilig, naar de kern, in staat mensen naar diepere lagen te brengen van kwetsbaarheid, emotie, essentie en kracht, hun eigen waarheid omhoog halend, onbevooroordeeld, liefdevol, bewust, transparant, intuïtief, sensitief en open. Mijn innerlijke mannelijke en vrouwelijke energie is goed in balans, dit helpt mij om mensen op een geïntegreerde manier te kunnen begeleiden. De vrouwelijke energie geeft mensen een veilig, gedragen gevoel, geaccepteerd, openend, in verbinding met liefde/essentie, gevoel en kwetsbaarheid. De mannelijke energie is krachtig, bewust, geeft richting, stuurt bij, begrenst, spiegelt en helpt bij het manifesteren van jouw potentieel. 

Missie:

Deze combinatie van kwaliteiten zet ik in om mensen te begeleiden naar een authentieke manier van leven, in wezenlijk, liefdevol en bewust contact met zichzelf, elkaar, de natuur en alles dat leeft. Ik voel dat ik op deze manier kan bijdragen aan een mooiere wereld. Door mensen contact te laten maken met hun kwetsbaarheid, hun essentie (hun innerlijke natuur) en potentieel kunnen zij op een dieper niveau verbinding met elkaar gaan voelen en met de natuur "buiten zich". Hierdoor kan een bewustzijnsshift ontstaan. Mensen worden wakker en voelen het verlangen meer en meer in harmonie met zichzelf, elkaar en de natuur te gaan leven en hun eigen potentieel in te zetten voor een hart gedragen wereld. 

Opleidingen:

 • 4 Dimensioneel leven, lichaamswerk en levenskunst opleiding (4 jaar) werkt door op vier dimensies van het leven: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het lichaam wordt gebruikt om meer ontspanning te bereiken, meer bewustzijn te krijgen op patronen en gestagneerde energie weer te laten stromen. Hiervoor worden meerdere technieken/methoden gebruikt uit o.a. het taoïsme, de chinese 5 elementen- en voedingsleer, cranio-sacraal therapie, chakraleer, meridiaandrukpunt massage, chikung en do-in yoga. 

 • Voicedialogue opleiding (3 jaar). Voice Dialogue is een instrument dat helpt bij het verkrijgen van zelfkennis, bewustwording en transformatie. Het werkt met het onderzoeken van innerlijke delen/ energiepatronen die we in de loop van ons leven hebben opgebouwd, van instinctieve, gevoelsmatige, mentale en spirituele aard, die vaak onbewust zijn en waar we geen invloed op lijken te hebben. De dualiteiten in ons worden in ons hart tot eenheid gebracht.

 • Murali; opleiding voor zelfexpressie en bewustzijnsontwikkeling, middels klank/zang/ dans/ mantra zingen/ geweldloze communicatie/ past-reality integration/ cursus in wonderen. (1 jaar)​​

 • Non dual coaching en therapie opleiding (1 jaar). Non dualiteit, oosterse- en westerse psychologie worden gecombineerd. De non-duale benadering van coaching en therapie voert direct terug naar jouw essentie, de bron van het bestaan en is daardoor grensverleggend en inspirerend vanuit het hart. Het bevindt zich op het snijvlak van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Mindfulness en methoden voor het doorzien/ ontmantelen van ego-mechanismen maken hier een belangrijk onderdeel van uit.

 • Paardencoach opleiding via Caprilli coaching en training. 

 • Brainspotting opleiding. Brainspotting is een uitermate laagdrempelige en effectieve psychotherapievorm voor verwerking van trauma's, spannings-/stressklachten en andere lichamelijke en emotionele blokkades waarbij juist die gebieden in de hersenen worden bereikt, die zich aan ons cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken.

 • Touch of Matrix opleiding. Een methode die zorgt voor verwerking, ontspanning, bewustzijn, acceptatie, beweging, heling en transformatie. De methode werkt vanuit het kwantumveld van eenheid, via het hoger-zelf/ziel en het nu-bewustzijn.

 

Cursussen:

 • Reiki 1 cursus en intiatie: Universele levensenergie wordt via de handen doorgegeven waardoor een proces van bewustzijn en innerlijke rust ontstaat. Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Het brengt ons terug naar wie we in werkelijkheid zijn. 

 • Cursussen: Mindfulness, Acceptance and commitment therapie, Cognitieve Gedragstherapie (CGT) Geweldloze communicatie, Transactionele analyse (TA) en Oplossingsgericht werken. ​

 • Circling. Een methode om op een authentieke bewuste manier vanuit de gevoelslaag contact met elkaar te maken. Het is een vorm van meditatie en innerlijk onderzoek in contact met anderen. 

 • Bhagavad Ghita cursus.

Spirituele beoefening:

 • Yoga, contemplatie, meditatie, mantrazingen en het bestuderen van vedische geschriften.

 • Karma yoga: ik werk als trainer & coach met mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen.

Morning%2520Mist%2520Over%2520Trees_edit

" Tijdens een coachingssessie bij Sandra kwam ik in een diep stuk terecht waarin ik vooral angst tegenkwam."Erover praten' was niet meer aan de orde. Het ging vooral over doorvoelen en doorleven. Sandra biedt een heel veilige professionele en liefdevolle bedding om alles wat er opkomt de ruimte te geven en mee mee te bewegen. Zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Dit heeft zeker bijgedragen aan de transformatie naar meer liefde, ruimte en ontspanning in mijzelf." 

Karlijn Krijgsman