Sandra

Als ik terugkijk op mijn leven was ik als kind sociaal, open en beschermend naar kwetsbare kinderen, nieuwsgierig naar de beleving van anderen en geïnteresseerd in de mystieke kant van religies. Ik speelde graag in de natuur, wilde op vakanties met paarden en water in de buurt (vooral mooie meren). Ik had 's nachts vaak last van nachtmerries en angsten die (achteraf gezien) een diepere betekenis hadden en teruggingen naar vervlogen tijden. In mijn pubertijd heb ik veel gezeild en gekampeerd en in de alternatieve uitgaansscène doorgebracht. Toen ik ouder werd heb ik mij toegelegd op verschillende buitensporten (snowboarden en buitenklimmen). Ik hield van de bergen, de stilte, getjilp van de krekels, de zon, de verstilling van de sneeuw, de verkoeling van het water en de warmte van de rotsen. Ik heb vele jaren salsa, kizomba en tango gedanst (alles om mijn innerlijk vuur maar aan te wakkeren ;-)) en gereisd naar andere landen en culturen (om mijn nieuwsgierigheid naar beleving van anderen te stillen).

IMG_0027.HEIC

Ontwaking.....

Rond mijn dertigste levensjaar had  ik een goede baan als coach, ontwikkelaar en cognitief gedragstrainer van justitiabelen bij de reclassering, een leuk appartementje, verschillende partnerrelaties achter de rug en goed contact met familie en vrienden. Maar ik voelde mij van binnen niet vervuld en gelukkig, alsof de volheid van het leven, het gevoel dat ik zocht niet voor mij toegankelijk was. 

Ik belandde in een lange diepe burnout waar de ziekte van lyme later deel van uit bleek te maken. Ik werd tot stilstand gebracht en gedwongen dieper te kijken naar de oorzaken van mijn moeheid, spanningen, innerlijke leegte en onvervuldheid. Ik voelde dat ik iets essentieels miste wat niet van buiten af opgevuld kon worden. Ik begon mij te verdiepen in mindful leven en mijn natuurlijke impulsen en ritme te volgen. Dit bracht mij terug naar de natuur en mijn gevoelsleven waar ik het contact min of meer mee verloren was. Ik ging dagelijks wandelen in de duinen, het bos en aan zee.

Vanaf mijn eenendertigste levensjaar ben ik volledig in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit gedoken om te zoeken waarvan ik toen nog niet wist wat. In de emotioneel lichaamswerk en levenskunst opleiding die ik volgde voelde ik al snel dat dit mijn weg was, de weg terug naar verbinding met mijzelf, de bron en het openen van mijn lichaam om de energiestromen weer te kunnen gaan voelen.  Inmiddels heb ik mij gedurende 15 jaar gewijd aan innerlijke ontwikkeling middels verschillende opleidingen, cursussen, emotioneel lichaamswerk, energetische behandelingen, contact met spiritueel leraren en een dagelijkse practice van inkeer en meditatie. Zo werd mij duidelijk hoe belangrijk het is om een diepe relatie met mijzelf aan te gaan, mijn onderbewuste patronen en afweermechanismen bewust te worden, kwetsbaar/raakbaar te durven zijn, pijn te leren toelaten en in liefde te omarmen. Mijn houvast vond ik in mijn eigen lichaam die mij in het Nu brengt en altijd de waarheid spreekt. 

Groei....

Wij hebben allen specifieke thema's in dit leven meegenomen om te doorleven, te doorgronden en van te leren en te groeien.

Om thuis te komen in mijzelf moest ik leren al mijn gevoelens te voelen, accepteren en omarmen zodat ik mij thuis kon gaan voelen in mijzelf en op aarde. Gevoelens van eenzaamheid, zelf(afwijzing), onmacht (slachtofferschap), angst voor verlating, verlies en uitsluiting, bang om mijn waarheid te spreken en mijn intuïtie en innerlijke leiding te vertrouwen en het omarmen van mijn kwetsbare/ imperfecte kanten kwamen allemaal aan bod. Van buiten af gezien kwam ik zeker en onafhankelijk op anderen over maar in mijn binnenwereld ontdekte ik emotionele afhankelijkheid en kwetsbare gevoelens die ik had afgedekt middels denken, analyseren, projecteren en afleiding zoeken in de buitenwereld en het niet durven vertrouwen op mijn intuïtie. Een staat van zijn waar mijn inziens een groot deel van de mensheid onbewust in verkeert en die ons weghoudt van gevoelens van liefde, verbinding en geluk.

Hoe mijn (on)bewuste denkwereld werkt heb ik leren kennen door kennis en zelfonderzoek, in eerste instantie van/ middels de cognitieve gedragspsychologie maar later via lichaamsgerichte methoden en meditatie die ik leerde op spiritueel georiënteerde opleidingen die een holistische zienswijze hebben op leven en gezondheid, onze natuurlijke connectie met de natuur en de onze innerlijke Bron en hoe deze onze leer en heelmeester is. Uiteindelijk ben ik mij gaan specialiseren in de werking van ons ego/ afweermechanismen, hoe die een gevoel van afscheiding en lijden veroorzaken en een obstakel kunnen vormen voor het leven en creëren van een fijn bestaan. En manieren om het ego te doorzien en met compassie te ontmantelen waardoor (zelf)liefde kan gaan stromen. Ik heb mij verdiept in traumaverwerking middels het zelfhelend vermogen van het lichaam en de werking van ons limbisch systeem zodat de wortel van steeds terugkerende patronen definitief losgelaten kunnen worden waardoor verdere groei kan ontstaan.  

Mijn sensitieve natuur bleek uiteindelijk een gave te zijn, die in contact staat met onze Essentie  en de wijsheid van het hart. Het vraagt om goede gronding, continu opschonen van mijn eigen systeem, steeds dieper met mijn innerlijke Bron in contact te komen en in overgave te leven. Een levenskunst die oneindig doorgaat en die tot steeds meer realisaties leidt over onze ware aard en de aard van ons bestaan.

Bloei....

Ik voel nu innerlijke stevigheid, rust, balans en ruimte om uitdagingen die op mijn pad komen aan te gaan. Ik sta in contact met mijn gevoelsleven, in staat om grenzen te stellen, mijn hart en intuïtie te volgen en mijn innerlijke waarheid over te brengen. Ik geniet van de innerlijke rust en van mijn rijke binnenwereld, de mooie verbindingen met anderen, de verbinding met de natuur en een eenvoudig leven. Het leven blijft mij uitdagen om te blijven groeien, los te laten en mijn bewustzijn, gevoel van liefde en compassie te blijven verruimen. 

Door alles in jouw binnenwereld te ontmoeten en te omarmen ontstaat ontspanning en stilte, waardoor jouw ware natuur zich aan jou kan ontvouwen

De vruchten plukken... 

Bezield leven is voor mij een diep geluksgevoel van binnenuit. Dit kan zonder bijzondere aanleiding zijn vanuit ons diepste wezen of als reactie op een mooie verbinding met iets of iemand, iets wat je doet of iets wat je ervaart. Toen ik steeds meer ballast had losgelaten en mijn essentie begon te herkennen,  ontstonden er steeds meer momenten van een gevoel van diepe verbondenheid en bezieling. Wat toenam toen ik als begeleider, coach & trainer van mensen die met justitie in aanraking zijn gekomen merkte dat ik meer impact begon te maken. Door mijn innerlijke ontwikkeling was ik zachter, ontvankelijker, authentieker, krachtiger en stond ik onbevooroordeelder in het leven met een ruimer hart en bewustzijn. Mijn natuurlijke kwaliteiten en talenten werden steeds meer zichtbaar en voelbaar voor anderen, zo ook mijn innerlijke leiding en autoriteit. Mooie diepe gesprekken en contacten, mijn leven in lijn met mijn diepste drijfveren en waarden, grote veranderingen bij cliënten in hun binnenwereld en in hun leven & waardering werden hier een reflectie van. 

Vanuit mijn hart ontstond het verlangen méér van mijzelf te delen en de drijfveer om mijn eigen vorm van begeleiding aan te bieden om mannen en vrouwen in contact te brengen met Zichzelf, in hun kracht te zetten en echt te gaan doen waarvoor ze zijn gekomen zodat ze kunnen gaan stralen. Dit geeft betekenis, zingeving en vervulling in hun bestaan. 

 

Voor mij voelt intouch2connect als een 'next level' om mijzelf te ervaren, te groeien & nog meer bezieling en voldoening in mijn leven toe te latenVanuit dit verlangen is intouch2connect geboren.

Ik voel mij gelukkig & gezegend met waar ik nu sta en zie er naar uit jou te ontmoeten om jou te leren kennen en/of een tijdje met jou mee te lopen.

                                                                        Liefs Sandra

Anderen over mij

Ik word vaak omgeschreven als natuurlijk, betrouwbaar, bedding biedend, open, bewust, sensitief, krachtig, oprecht, echt, compassievol, onbevooroordeeld, zuiver, rust uitstralend en bezield in mijn werk.

 

Mijn potentieel

Ik help de essentie en het potentieel van mensen wakker te maken en vanuit Liefde en innerlijk Leiderschap te leven.