Sandra

 

Terug naar mijn natuurlijke zelf

Als ik terugkijk op mijn leven speelde de natuur vanaf dat ik jong was een belangrijke rol in mijn leven. Ik speelde heel graag buiten, wilde op vakantie altijd bij paarden zijn (was er van overtuigd dat ik zonder les paard kon rijden) en dicht bij water (het liefs een groot meer). Ik heb vrijwel mijn hele pubertijd wekelijks zeilend en kamperend doorgebracht met andere jongeren en toen ik ouder werd me toegelegd op verschillende buitensporten (snowboarden en buitenklimmen).  Ik genoot van de bergen, de stilte in de natuur, de geluiden van de krekels, de zonne- uren, de verstilling van de sneeuw, de verkoeling van het water en de warmte op de rotsen.  Iets in mij trok naar de natuur, al was dat toen nog onbewust. Rond mijn dertigste levensjaar had ik een uitbundige pubertijd achter de rug in de alternatieve uitgaansscene, flink veel gestudeerd en inmiddels een goede baan op HBO/ WO niveau. Ik danste de sterren van de hemel (salsa, kizomba en tango) en had een goede relatie met vrienden en familie. Maar ik voelde me van binnen niet gelukkig.  

Ik belande in een lange diepe burnout waar de ziekte van lyme  later deel van uit bleek te maken. Ik werd tot stilstand gebracht en gedwongen dieper te kijken naar de oorzaak van de vermoeidheid, stressgevoelens, gevoel van innerlijke leegte en onvervuldheid. Ik realiseerde mij dat ik iets heel essentieels in mezelf miste en beloofde mezelf mijn leven hier aan te wijden.

Ik stopte met al mijn sporten en bezigheden en probeerde alleen nog iets te ondernemen als ik een oprechte impuls, behoefte of verlangen voelde. Dit bracht me weer terug naar de natuur waar ik het contact min of meer mee verloren was. Dagelijks voelde ik de behoefte in de duinen en aan zee te wandelen en mij steeds dieper met de natuur en mijn gevoelsleven te verbinden. Dit is wat ik jaren heb gedaan en eigenlijk nog steeds doe omdat het een way of living is geworden. Mijn werk en sociaal leven kwam op een laag pitje te staan.

Het lichaam als instrument:

In de emotioneel lichaamswerk & levenskunstopleiding 4 Dimensioneel leven die ik ging volgen leerde ik hoe ons fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam en onze gezondheid nauw met elkaar verbonden zijn. Ik leerde hoe het lichaam een directe toegang geeft tot al onze onverwerkte ervaringen en blokkades, hoe wij in verbinding met de Bron onze levensenergie weer kunnen laten stromen en hoe belangrijk de natuur is om ons systeem op verschillende wijzen te voeden; ons lichaam bestaat energetisch uit verschillende kwaliteiten/elementen uit de natuur en is er direct mee verbonden. In deze opleiding leerde ik mijn lijf en emoties weer te voelen en me over te geven aan de moeheid die in mijn cellen opgeslagen waren. Hier leerde ik voor het eerst dingen die mij echt interesseren en voor mij als hogere waarheid aanvoelen.

In mijn innerlijke zoektocht naar mezelf ben ik thema's tegen gekomen die keer op keer in mijn leven opdoken en achteraf gezien al op jonge leeftijd aanwezig waren: gevoelens van eenzaamheid angst voor verlies en verlating, me nergens echt mee verbonden of thuis te voelen, me niet waardevol of van toegevoegde waarde te voelen en niet echt aan het leven deel te nemen. Deze thema's kwamen terug op alle levensgebieden.

 

De emotionele lading en patronen van terugkerende thema's in ons leven zitten vast in de herinneringen van ons energetisch lichaam en onze cellen in verschillende delen van ons lichaam waardoor we steeds opnieuw dezelfde situaties creëren of aantrekken. Dit is zwaar maar alleen door de oorzaak bewust te worden en alles los te laten wat niet bij onze natuur hoort, zullen we groeien in bewustzijn en liefde. 

Van buiten af gezien kwam ik zeker en onafhankelijk op anderen over maar in mijn binnenwereld ontdekte ik emotionele afhankelijkheid, kwetsbare gevoelens die ik had afgedekt middels denken, analyseren, projecteren en afleiding zoeken in de buitenwereld. Een staat van zijn waar mijn inziens een groot deel van de mensheid in verkeert en die ons weghoudt van ons natuurlijke zelf en innerlijk geluksgevoel, dat waar wij allemaal naar op zoek zijn. De buitenwereld kan een spiegel zijn van onze binnenwereld maar het probleem is niet in de buitenwereld op te lossen (door anderen te willen veranderen), dat werd mij heel duidelijk.

Boven genoemde thema's, emoties en schaduwdelen die ik o.a. middels lichaamswerk, voicedialogue, innerlijk kind werk, meditatie en verschillende vormen van zelfexpressie jaren lang heb leren kennen en transformeren bleken niet alleen van mijzelf te zijn, maar ook (op jonge leeftijd) overgenomen van anderen, uit andere levens meegenomen en collectieve pijn. Ik ontdekte dat ik mijn hoog sensitieve natuur had weggestopt en in overlevingsstand was gegaan, afgesloten van mijn natuurlijke ritme en sterke intuïtie. Ik ben gaan varen op de waarheid van anderen en mij vanuit angst subtiel gaan aanpassen. Mijn missie werd het terugvinden van mijn natuurlijke liefdevolle zelf. Dit hele proces heeft ongeveer 13 jaar geduurd. Door mijn onderbewustzijn op te ruimen ging ik steeds meer mijn authentieke natuurlijke zelf ervaren, kreeg ik ook steeds meer openingen naar mijn liefdevolle stille ware natuur en kreeg ik mooie realisaties en bijzondere eenheidservaringen in/met de natuur.

Ik voel nu innerlijke stevigheid, rust, balans en ruimte om uitdagingen die op mijn pad komen op een rustige en milde manier aan te gaan. Ik voel mij gegrond, in contact met mijn innerlijk leven, in staat om duidelijke grenzen te stellen, mijn hart en intuïtie te volgen en mijn innerlijke waarheid en gevoel over te brengen. Ik geniet van mijn rijke binnenwereld, de mooie verbindingen met anderen, de verbinding met de natuur en een eenvoudig natuurlijk  leven. Het leven blijft me uitdagen om te blijven groeien, negatieve overtuigingen los te laten, nog meer uit mezelf te halen en mijn bewustzijn en gevoel van liefde te blijven verruimen.

Door weer natuurlijk te gaan voelen, bewegen en leven, lossen alle spanningen en problemen in onze binnen- en buitenwereld op. 

Bezield leven 

Bezield leven is voor mij een diep geluksgevoel van binnenuit, dit kan zonder bijzondere aanleiding zijn vanuit ons wezen (onze innerlijke natuur) of als reactie op een mooie verbinding met iets of iemand, iets wat je doet of iets wat je ervaart. Toen ik na 13 jaar meer aankwam in mijn natuurlijke zelf ontstonden er steeds momenten van een gevoel van bezieling. Dit werd meer toen ik mijn natuurlijk potentieel ging leven en veranderingen in mijn werkende leven begon op te merken; in de wijze waarop ik mijn werk uitvoerde en de impact die het had. Mijn unieke kwaliteiten en talenten zette ik zoals voorheen op een natuurlijke wijze in, maar nu met een open hart, in contact met mijn ziel en met een open bewuste geest waardoor de impact op de mensen die ik begeleidde zoveel groter was dan voorheen. Ik kreeg dit 'tot mijn verwondering' overvloedig teruggespiegeld in de vorm van veel mooie verbindingen en liefdevolle dankbetuigingen en attenties van cliënten en mensen met wie ik samenwerk. Het voelt alsof ik thuis ben gekomen niet alleen in mijn natuurlijke zelf maar ook in mijn natuurlijk potentieel. Ik kon de vruchten plukken van alle kennis en ervaringen die ik in de begeleiding en training met ingewikkelde psychische en gedragsmatige problematiek in mijn leven heb opgedaan, alle opleidingen die ik heb gevolgd, het leven zelf en mijn psychologische en innerlijke spirituele rijkdom. 

Vanuit mijn missie en verlangen om mijn volle potentieel te leven ontstond er op een gegeven moment een drijfveer om mijn eigen vorm van begeleiding aan te gaan bieden aan mensen om weer natuurlijk zichzelf te durven zijn, hun natuurlijke zelf en ware natuur te leren kenen & een bezield leven te leiden. Een leven waarin hun natuurlijk potentieel ruimte krijgt om te stralen.

 

Voor mij voelt intouch2connect als een 'next level' om mijzelf te ervaren, te groeien & nog meer bezieling in mijn leven toe te latenVanuit dit verlangen is intouch2connect geboren.

Ik voel me gelukkig & gezegend met waar ik nu sta en zie er naar uit jou te ontmoeten en een tijdje met je mee te lopen. 

                                                              Liefs Sandra

Mijn natuurlijk potentieel:

Ik begeleid mensen naar hun sprankeltje individualiteit van toen ze net uit de bron zijn losgemaakt. Hierdoor kunnen ze hun eigen oorspronkelijke frequentie en trilling gaan leven; hun natuurlijke zelf en hun natuurlijk potentieel. De sluiers die op mentaal en emotioneel niveau aanwezig zijn help ik te verwijderen door ze aan te raken, in beweging te zetten en jou in contact te brengen met jouw lichaamswijsheid en intuïtie waardoor het systeem opent en jouw bewustzijn steeds verder kan verruimen

Mensen ervaren mij als:

 

Oprecht, veilig (geen oordeel), in balans (mannelijke en vrouwelijke energie), naar de kern, professioneel, ruimte scheppend voor donker & licht, rust uitstralend, liefdevol, bewust, transparant, intuïtief, sensitief, direct en open.

 

Mijn missie:

Deze combinatie van kwaliteiten zet ik in om mensen te begeleiden naar een natuurlijke manier van Zijn en leven, in wezenlijk, liefdevol en bewust contact met zichzelf, hun omgeving en de natuur. Een vervuld en bezield leven waarin mensen hun natuurlijk potentieel belichamen en vanzelfsprekend inzetten om de wereld een stukje mooier te maken.